Friday, October 28, 2011

teddy saya....

Posted by yana_wee at 2:40 PM
Reactions: 
0 comments
Assalam....
rasanya nak dekat sebulan saya tak jumpa mr teddy saya...
tapi saya macam tak ada perasaan je...
tak kesah kalau tak jumpa...
tak tau kenapa...
sekarang saya macam nie...
kalau dulu...
dengan x-bf bukan main lagi...
kalau tak jumpa sehari macam orang gila...
kalau tak mesej atau call...
lagilah macam nak mati...
tapi sekarang nie...
tak ada pun rasa mcam tu....
mungkin betullah...
masa mematangkan manusia...

walau bagaimana pun...
jauh di sudut hati saya...
saya merindui dia...
bukan x-bf saya lar...
mr teddy saya lar...
tapi saya tak nak cakap pada dia...

takut nanti perasaan saya makin berkurang...
so...
saya biarkan je lar perasaan saya...
sampailah satu hari tu...
di office...
ketika sedang bekerja...(cewah! sikit poyo!)

sedang saya ke kaunter...
untuk berjumpa rakan satu office saya...
saya ternampak dia...
lalu dia tersenyum...

Ya Allah...
rezeki saya ke...?
kerana dapat melihat dia...
walaupun dari jauh...
Alhamdulilah...
tapi still tak nak cakap pada dia...
saya rindu dia...
hahahaha!
tak boleh bla la awak nie...

kalau ada jodoh...
ada lar kan..
kalau tak ada jodoh...
nak buat macamana...

saya bukan tercipta untuk dia..
ok enough jiwang-jiwang nie cik dewi yana...
time ceh!



kau...aku...

Posted by yana_wee at 9:59 AM
Reactions: 
0 comments
Assalam...
nak kongsi sesuatu boleh tak?...
saje je...
dalam office...
tiba-tiba terasa mengantok...
daripada saya tidur...
baik saya buat sesuatu yang lagi baik kan?...
hihihi...
ini cuma buah fikiran saya saja...
nak kata poem...erm poem ke?...
bolehlah kot..
layan je la ea?...



Di satu sudut...
Aku terlihat kau bersenda gurau...
bersama sahabat yang baru...

lalu...
aku termenung sendiri....
aku juga sahabat kau...
mengenali kau lagi lama dari mereka...

tetapi...
kenapa aku terasa??..
cemburukah aku?
tidak sama sekali!

terkilan...
ya! atau mungkinkah tidak?..
diriku tidak dilayan seperti mereka...

Aku hanya dicari...
ketika diri kau memerlukan bantuan...
tapi tidak mengapa..

sekurangnya...
manusia yang terlintas dalam fikiran kau ketika itu..
adalah aku...
Alhamdulilah...!
terukir juga senyuman di bibirku...

namun...
aku juga terasa ingin dihargai...
walaupun...
kadang-kadang...
cara aku,perbuatan aku atau percakapan aku..
menampakkan aku kasar...
dan membuatkan kau terasa...

jauh disudut hati aku...
aku lakukan begitu..
hanya kerana aku sayangkan kau..

kau..
sahabat aku...

dan aku pula...
tidak tahu...
menzahirkan perasaan aku...
walau dengan siapa pun..

kau...
sahabat aku dari sejak sekolah..
bertahun kita mengenali sebagai kawan..
bila kita berjauhan dari keluarga...
seharusnya kita bagaikan keluarga...

aku cuba memahami kau...
dan kau cubakah memahami aku?...
aku juga harap kau cuba memahami...

kita adalah manusia biasa...
sedangkan lidah lagi tergigit...
inikan pula kau dan aku...

aku...kau...
walau siapa pun yang bersalah...
kita hanyalah manusia biasa...
tidak pernah sempurna...

dan seharusnya...
kita menerima kelebihan dan kekurangan
antara kau dan aku....


**can u'll change this....














............to..........





















Thursday, October 13, 2011

gewdiks!

Posted by yana_wee at 8:32 PM
Reactions: 
0 comments


saje nak menggediks! wink**

lagu untuk teman...

Posted by yana_wee at 7:07 PM
Reactions: 
0 comments



As Salam...
hari nie hari lahir kawan saya nie..
ala kawan saya yang paling perasan chomell tuuu...
anyway...happy birthday to you...
mintak maaf sebab tak dapat nak sambut dengan awak tahun nie..
.mungkin kita sambut lambat sikit yerk tahun nie...
hihihi...kita kan ada plan baik punya kan bulan nov nanti...
so this song for you... saya suka sangat lagu nie...
memang saya sangat hargai awak as my friend...
luv u! mwah! mwah!

kitew letak picture kitew lagi ea...
hihihi...
yg nie yang comel punya...!


Thursday, October 6, 2011

alhamdulilah....

Posted by yana_wee at 4:51 PM
Reactions: 
0 comments




Alhamdulilah...
dah dua hari saya murah rezeki...
rezeki kan...
semalam akak satu office belanja makan sebab teman dia pergi renew roadtax kat Maju Junction...
makan kat kedai mamak sebelah Tune Hotel kat KL tu...
even mamak..tapi makanan dia memang sedap...
murah pun boleh tahan...


hari nie pulak..
dapat kek dari membe satu office...
alhamdulilah rezeki puasa kot..
mintak-mintak murah lagi rezeki saya...
amin...
hehehe...
k la... saje nak share benda yang menyeronokkan...
lately nie kat selalu sangat bermuram duka kan...
dah cuba positif...
terima kasih kawan-kawan...
peace!! luv u'll (^_^)


Saturday, October 1, 2011

Save The Date - Tomok & Ayu (By CST Production)

Posted by yana_wee at 2:29 PM
Reactions: 
0 comments


love his words...

tuhan menjadikan kita berbeza-beza tapi tuhan jadikan cinta supaya kita bersatu.
Wanita jangan dibilang dia cantik, tapi bilanglah ia dengan sangat cantik.
wanita dijadikan atas nama cinta, kalau kita cari pasti jumpa.
tapi jumpa yang macam mana, kita yang buat pilihan..

indah wanita tidak siapa yang tahu,
tapi yang pasti dia tetap indah..
penantian ini pasti akan membuahkan hasil..
cinta tak kan datang kalau tak dicari..
 

dear dede... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review