Wednesday, March 30, 2011

on my birthday...

Posted by yana_wee at 7:40 PM
Reactions: 
0 comments






































birthday girlzzzzz.....

Posted by yana_wee at 7:31 PM
Reactions: 
0 comments
it is my birthday on 29th march...
just have a dinner with my housmate..
at steak house...
then...i got cupcakes...
so cuteeeeee...
and choclate from office mate...
kak zira...thax yo! (jd rock jap)
thax to kawan-kawan yangg wish my birthday...
luv u'll damn much...!
kalau ada masa kita jumpa orait?...
and buat birthday party tuk saya ek?...
hihihihi...gurau je lar...
kamu-kamu wish pun dah cukup terharu..
macam nak nangis guling-guling nie taw...
thax a lot all my lovely fren...!!

unknown...

Posted by yana_wee at 7:26 PM
Reactions: 
0 comments






24th March...

Posted by yana_wee at 7:03 PM
Reactions: 
0 comments
that day is their birthday...
kak ojaaaaa..
and
wish u'll happy...
and your dream come true....
love u'll much...much..




nie picture cik ily kiter...mintak maap..
saya amek picture curi dari blog awak..sebab saya tak ada picture dan saya..
hihihi...sowi..
nanti ada free time kite celeb sama2 eh...hihihi...


Wednesday, March 23, 2011

Apa Hebatnya Solat Di Awal Waktu?

Posted by yana_wee at 6:04 PM
Reactions: 
0 comments
cuba baca..best taw..

waktu subuh :Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.

waktu zuhur :mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.

waktu asar : Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu).

waktu maghrib :Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

waktu isyak :Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak.Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan.

nak baca lagi detail...klik sana tuuuuuuu....------>siniiiiiii....!

Saturday, March 19, 2011

si gatal!!

Posted by yana_wee at 10:48 PM
Reactions: 
0 comments
ingat lagi tak post time aku balik jb last month....pastu aku pergi UO SUPERSTORE Kotaraya... aku cerita...ada mamat tu muka dia macam Shahir...tapi versi gatal.... so hari nie aku nak continue lagi cerita pasal mamat tu...sebab.... this week kan aku balik jb... so bile balik jb mak aku nie mesti pergi UO kat kotaraya tu...gi kat supermarket dia... pusing punya pusing...nampak lagi mamat tu...
this time dia sangat gatal!! bukan setakat senyum macam kambing tapi menyibuk ikut mana jerk aku pergi...eiiiii... tak suka sangat... muka jerk hensem tapi gatal... macam tak ada perasaan langsung padahal semua staff kat situ tengok jerk apa yang dia buat taw...

at last time aku nak pergi timbang kentang yang mak aku ambil...dia pun ada kat situ gak...
dia tanya aku..."dok kat mana?" aku pun jawab ar... "dok kat jb la.." dia cakap... "tau ar kat jb tp kat mana? hish dia nie...." pastu member dia cakap...tak payah layan dia nie... aku pun terus bla....
and thanx God dia tak kacau saya lagi...lalalalala....enjoy shopping....shopping!! peace!!!
Posted by yana_wee at 10:41 PM
Reactions: 
0 comments





mak saya terlepas cakap...
m........ ............
yang sengal!

and me...just laugh! hahahaha!!

happy birthday!!!!

Posted by yana_wee at 10:19 PM
Reactions: 
0 comments


happy birthday to you...
kak ziera...
thanx kawan dengan saya...
yang mengada-ngada nie!
wish you happy and always happy...
tak payah nak pikir sangat apa yang orang cakap...
yang penting kita happy dengan hidup kita....


Sunday, March 13, 2011

sunway pyramid vS ice skating...

Posted by yana_wee at 10:18 AM
Reactions: 
0 comments
ke sunway pyramid bersama kak zira dan kak su...pepagi hari...
melalui federal highway...breakfast KFC...hahahaha! dalam jam 10.00 start ber'ice skating'...
memang tak ada orang langsung... first time main hampir jatuh...tapi masih boleh cover cute lagi...
habis satu round...rest for a while.. second round...da ok sikit... round ketiga...kami berkata-kata..."lepas nie kite kene pergi lagi..." da puas main skating... teman kak ziera gi shopping...
nak shopping gakk tapi aku macam tak ada mood... tak tau kenapa...so cuci mata saje...
sambil shopping sambil cari tempat parking...sebab dah lupa letak kereta kat mana...hihihi...

dah jumpa kereta..keluar ke bandar KL lak...next station...BANDARAYA... jalan Tar..sebab hari sabtu kan...so of course ada pasar malam...even time tu pergi time petang... aku beli laksa jerk...and......keropok lekor...sedap!! then balik... penat la nak cerita....tengok je lar picture kami...!
daaaaaa~


Friday, March 11, 2011

The 3 Bears Song - Full House (Korean Drama)

Posted by yana_wee at 8:34 PM
Reactions: 
0 comments


comel giler....i like it... sampai pernah jadikan tone for my message ok?...
dulu penah gak suruh kawan lama saya nyanyi lagu nie and buat gaya dia sekali...
tapi kawan saya tu tak mau...dia cakap malu...tapi saya nak jugak dia buat... last-last dia cakap..nanti la i buat ok?... sampai la sekarang nie...dia tak buat pun... and kiteorang dah tak kawan daaa... :(

gosip...gosip...

Posted by yana_wee at 12:30 AM
Reactions: 
0 comments
hari tu...member saya call saya...kiteorang gosip...
nak dijadikan cerita... kiteorang gosip pasal office lama kiteorang....hrmmmm...
ntah lar,,,bukan nak kondem..just nak jadikan pengajaran jerk... banyak..banyak tempat yang aku dah kerja...(ceh...banyak la pulak) office lama aku tu lar paling best sekali bagi aku ar kan...
sebab...

1. boss aku baik giler...
2. kerja pun dengan member yang layan kepala...
3. student pun best (biasa ar kalau budak2 yang nakal...)
4. dekat dengan kedai makan..(bawah office je kot...sedap lak tu)..
5. yang paling penting... aku belajar erti kehidupan kat situ...

kenapa aku cakap aku belajar erti kehidupan? sebab boss aku selalu cerita pasal kehidupan dia time kat overseas...pengalaman hidupp dia... dia memang suka sangat bercerita... memang lar dia sangat cerewet,...tapi dia boss yang terbaik lar yang pernah aku jumpa... tak lokek dengan ilmu...yang penting kadang-kadang... marah dia...macam marah ibu pada seorang anak...
yerrrr...tak rasa macam...malas nak kerja... rasa seronok jerk...! semua macam family...dari student sampai lar kawan kerja aku....pernah beberapa kali kiteorang gi picnic...pastu time puasa...boss aku siap masak western lagi...memang terbaik!!

ingat lagi time masak-masak tu kat uma member aku..nama dia oja... boss aku suruh lar aku yang comel nie ambil kacang bendi... so i am so blur...because dont know which want is kacang bendi...(tak penah masuk dapur la katakan..nie la nasib)sooo...kalau aku tanya boss aku comfim aku kena bebel kan?aku gi la tanya anak dia... "asye..isn't kacang bendi?" asye.."nope.." so i'm asking her.."then?" tu yang dewi pegang tu lar... "owww yeke?..hihihi" tiba-tiba... si oja nie...boleh menjerit... "weeeee!!!! u dont know which is kacang bendi? haaaa???" then...i'm just.."heee" smile... boss aku pulak dengar la si oja nie jerit... dia pun bebel la "apa nak jadi nie? isk tak boleh buat menantu nie...n bla...bla...bla..." aku just senyum jerk la...hahaha!

tu antara kenangan yang tak boleh lupa...actually banyak lagi..tapi tak tercerita kot...
tapi sekarang nie...semua kawan-kawan aku yang kerja kat situ dah berhenti..atas sebab-sebab yang tak dapat nak dielakkan... aku pulak...kesian kat boss aku...ye ar...bile orang orang penting boss aku tak ada..aku rasa office tu macam dah tak seronok lagi kot... lagi lar bile management dah bertukar...and orang jarakkan hubungan antara kita...antara boss and pekerja... memang tak seronok...aku tau boss aku mesti sedih..and tak nak benda macam tu jadi..

tapi...manusia boleh berubah kan?... orang kata...masa mematangkan manusia...
alhamdulilah...orang yang jarakkan hubungan antara mereka macam dah berubah...kawan aku cakap...dulu dia tak pernah pun salam kawan aku tu...kalau salam pun...salam macam biasa...
biasa lar...western minded la katakan...tapi hari tu...kawan aku gi office ambil barang...dia salam kawan aku cium tangan taw...kawan aku pun terkejut gak..and peluk dia... yup..pastu adalah say something...and what is important.. memaafkan adalah lebih baik dari berdendam...aku yang dengar cerita tu pulak yang nak nangis... sebab dulu hubungan diorang kan macam adeq beradik kat office tu...and tiba-tiba je dia boleh jarakka hubungan diorang,...kan takk elok tuuu... sooo...
aku pun jadikan cerita itu sebagai iktibar dalam hidup aku... bila kita dah baik dengan orang tu even siapa pun dia..kenalah profesional...antara kerja and personal...and janganlah sampai menjarakkan hubungan...

boss aku tu cakap..mungkin sekarang bagi kita...duit lagi penting,,,tapi hubungan antara manusia penting jugak...kalau korang kawan dengan orang tu tibe-tibe je korang jarakkan hubungan korang,,,of course...takkan sama macam dulu...mesti rasa lain giler...percayalah.. kalau korang jaga hubungan baik antara manusia.. tu lah yang kekal and kita takkan dapat kat mana-mana pun... sebab duit kita boleh cari tapi hubungan tu bila dah dijarakkan..susah..sebab bergantung pada individu tu sendiri samada nak baik macam dulu lagi atau tak...manusia nie kan hati berbeza..

kadang..kadang...

Posted by yana_wee at 12:20 AM
Reactions: 
0 comments
kadang..kadang...
terasa ingin putarkan masa...
kadang-kadang...
terasa ingin kembali ke zaman sekolah...
kadang-kadang...
terasa ingin mengubah dunia nie...
tapi aku bukan Pencipta...
aku hanya manusia biasa...
yang lemah dan mudah alpa...

kerinduan..
membuatkan aku teringin kembali ke zaman persekolahan...
rindunya...
kini...
masing-masing mempunyai haluan sendiri...

kadang..kadang...
aku seperti hampir terjatuh sendirian disini..
tiada tempat luahan hati...
rindu bonda..ayahanda..sahabat...
membuatkan aku berkhayal sentiasa...
hingga menitiskan air mata tanpa sedari...

semoga Kau Yang Maha Esa...
memberikan aku kekuatan dan semangat...
untuk aku terus berada disini...
berdikari...sendiri...
hanya Kau yang sentiasa berada disisiku...
susah dan senang,,,
dan aku juga...
cuba untuk tidak melupakan Kau Yang Satu...

andai aku terleka...
sedarkanlah aku...
kerana aku manusia yang lemah...
Posted by yana_wee at 12:15 AM
Reactions: 
0 comments
rindu kamu...
kamu...
kamu...
dan
kamu juga....
rindu giler!
yang kamu juga tu...
jangan gatal-gatal!!!!
hahahahaha!

motif taip...: just want to say i miss my mum my dad..my cousin...and all of my friends and you... wish can spend time with you all like before...boleh tak kiter buat picnic kat Maktab Sultan Abu Bakar...hahaha!! sengal!

Thursday, March 10, 2011

make a wish...and....

Posted by yana_wee at 11:43 PM
Reactions: 
0 comments
tadi time kat dapur...sambil mencari-cari bekalan makanan yang tinggal..yana berborak la dengan fida....

yana : just think wanna eat "ayam masak lemak"...sedap yer...so..bila nak masak lg fida?....
fida: nanti lar...tunggu time semua orang ada...hari isnin?
yana : eh...tak la...jumaat...isnin kan kak mai ada class...
fida: esok la?
yana :ermmm...eh.. next week la...sok kan nurul balik Pahang...
fida : okeyh!
yana : adoiii...lapar yer...!agak-agak ery bawak lauk ape ek? kalo dia bawak diri jerk camne?
(muka risau..)
fida : apa susah...kita makan luar..
yana: makan ape? kfc? sedap yer...(membayangkan kfc)
fida : dap yerrrrr!!
yana :tu la kan...bila ery nak sampai nie? yana da kebuluran nie....huhuhu...

kat dapur...hrmmm..at last ada mister potato... mister potato pun jadilah...daripada tak ada langsung... nyum..nyum...

a few hour later....

ery : nie mak ery ada masak sikit lauk...ery bukak bekas dier sebab time masukkan dalam
bekas lauk tu panas lagi...
yana : erm..ok...
ery : jap gi masak la nasi...
yana : ok...eh lauk apa ery bawak?
ery : mak ery masak lemak...
yana :ha?? masak lemak?? ayam masak lemak ker?? sedap yer... macam tau-tau je kami
teringin nak makan ayam masak lemak...
ery : owh ye? your luck la...
yana : tu la kan..macam...dalam citer cartoon lak..make a wish...and....taraaaaa....siap! best yer!!!
(excited...sebab tak yah masak)
ery : nanti makan la...tak tau sedap ke tak...jangan malu-malu...
yana : err...ok..(aku sekarang dok kat rumah sape nie? rumah dia ke rumah aku??....confused
jp...)
yang penting dapat makan ayam masak lemak...windu mak saya...next week nak balik jb...seronok...seronok...

Sunday, March 6, 2011

KD Sri Gombak bukan Gombak ok?...

Posted by yana_wee at 9:04 PM
Reactions: 
0 comments
nak dijadikan cerita..hari nie aku punya baik hati tolonglah kawan saya nie nak lapor diri sebab dia dapat transfer ke sabah(kesian awak sayang..)... then aku gi ar ambil dia kat TBS stand for Terminal Bersepadu Selatan di Bandar Tasik Selatan...dalam pukul 9 lebih aku sampai lah kat sana naik cab dari Sri Kembangan...kenapa dari Sri Kembangan lak? sebab semalamnya saya tidur kat rumah sepupu saya... ok berbalik pada cerita...
setelah sampai...kiteorang naik train ke PWTC...sbb saya tinggalkan kereta kat situ...slumber je kan aku tinggal kereta kat situ...yang pasti Station LRT Bandar Tasik Selatan memang ramai orang ok....tak dapat aku bayangkan hari raya nanti...dah la tempat dia kechik..(suka hati aku je nak kondem)...malas lar nak kutuk2 lagi...gi ar naik sendiri train kat situ nanti k...
sampai je kat PWTC...tanyalah manusia nie..."betol eh tempat tu kat Gombak?".. dia pun cakap..."a..ah kat Gombak...nanti dah sampai Gombak orang naik cab gi tempat tu...".. then i say.."ok.."

sampai je Gombak...aku cakaplah..."dah sampai Gombak nie...tempat tu kat ner?" dia pun cakap... "jap ek..orang call member orang..." dia dah bebel dengan member dia kat fon...then dia cakap "bukan kat sinilah...member orang cakap dekat dgn KLCC..area jalan Semarak.." aku pun cakap ar..."salahlah la nie?... tak per..kita patah balik eh sayang..." dah sampai je kat area bandar...aku tak nak lalu situ...sebab macam biasalah kan JAMN!!!

pusing..pusing...punya pusing... aku lalu highwat Duke...then keluar je duke highway...dia dah stand by call member dia...pastu dia boleh cakap kat aku..."orang confused la....ingatkan KD SRI GOMBAK tu kat Gombak...rupanya kat Jalan Semarak jerk...dekat dgn UTM..."... dalam hati aku...just say.."sengal la dia nie! hahahaha!" yang penting i can spend my time with u lama sikit....hihihi(jahatkan?) da ar time tu aku bawak mak aku sekali...and ada aku kesah dia cakap dia malu?...lagipun semua kawan-kawan saya..mak saya kenal...kawan je kot...bukan lebih pon..

so...time keluar dari tempat tu...i mean KD SRI GOMBAK tu laaaa...rupanya tempat tu dekat dengan UTM..dekat dengan Titiwangsa...dejat dengan bandar KL la sebenarnya... untuk awak yang dah ada kat Sabah tu....hati-hati yerk! see you on OCTOBER...nanti awak balik..saya mintak claim minyak n duit tol taw...n hadiah for my birthday sekali taw!! hahahaha!
and wish u luck deaR!

Friday, March 4, 2011

heritage house...

Posted by yana_wee at 10:39 PM
Reactions: 
1 comments
hari nie hari jumaat... cuba untuk menggembirakan diri..sebab... time kerja pun sekejap yer...n yg penting esok yer cuti...sgt seronok yerk..! so berbalik pada cerita heritage house...kenapa saya mencari heritage house?...sebab...sebab dia best! heeee... tak la... actually dapat emel dari nuffnang...i got 4 free pass for any movie on TGV for my becoming birthday! yeay! empat taw...bukan dua...hihihi... seronok...
but i have a problem...because dont where is the heritage house...so tanyalah akak2 satu opis ku...semua tanya nak buat apa pergi sana...hihihi..ada ar... tanya despatch yg selalu datang court lagi la...dia cakap nak gi dating eh?... aku pun tanyalah kenapa cakap camtu pulak? sebab...dekat area situ banyak club...owwww yeeea? so aku decided search je kat google map..kn senang..so bolehlah aku tau bangunan tu dekat dgn apa...

so...lunch time saya pun bergeraklah ke bandar...dengan member saya cik fidah yang suka berjalan...kami pun pergilah melalui jalan2 yang agak jamn..biaselah time2 orang nak gi sembahyang aku nak gi merayap... pusing...punya pusing,..as usual... tak jumpa...so kami try la ikut jalan dari Sogo lak..nampak je jalan Dang Wangi...kami belok kiri..then parking kat2 area jalan Tar...sebab nak jalan kaki...mencari where is the Heritage House tuuuu...at last! jumpa pun... tak adalah susah sangat pun nak cari...hihihi...kesimpulannya..heritage house tu kat dengan sogo and Jalan Tar..cuma dah nampak sogo masuk kiri...jalan dang wangi tu kena belok kiri lagi..then dia dekat area papa rich...and yup! macam abang despatch seow & megat tu cakap..memang banyak club yerk kat situ...

dapat jerk tiket tu...perut pun lapar...makan la kat area2 situuuu...alamak! lupa lak nama restaurant tu apa...tapi mamak la..cuba teka....harga milo ais dia berapa?
teka laaaa...ermmmm... segelas...rm2.50.. waaaaaaaa!!! murahkan? hahahaha!! murah habis! yang penting gua kenyang beb! makanan dia not bad sedap lar...nak dibandingkan makanan yg aku tengok hari-hari kat kafe tuuu..jemu sudah..!

so lepas nie saya update cerita saya gi tengok movie apa and kat mana lak ek...and dengan siapa...hihihihi...so excited...lagi pun expired date dia end of this month...so agak lamalah jugak...
papai...

(tak sedar ghupe yer da masuk bulan mac...tadi kat dalam kereta time nak gi Heritage house...dengar la lagu January from Glenn...so nak menggedikkan diri..aku tukar lar january tu pada february...pastu kena sound...."yana...kita da masuk bulan mac ok??... "wattt?? aah laaaa....saya da lupa lar da masuk bulan mac...ingat baru hujung bulan february...alaaaa....saya da nak tua...tidak!!" member saya pun berkata..."welcome to the club!"... pastu saya pun tanyalah dia..."ye arrr...hari nie 3 hb mac kan?..." pastu apa lagi...kena jerit... "yana!!!! empat lar!" hahahaha! biasa ar..part..part..bulan mac jerk..lupa hari...hihihi..atau aku memang selalu tak ingat hari la...masalah..masalah...)
 

dear dede... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review