Monday, February 28, 2011

cinta...

Posted by yana_wee at 9:05 PM
Reactions: 
0 comments
dalam Islam ada lapan jenis cinta taw...

  1. mawaddah iaitu cinta membara..diorang selalunya mahu berdua..tak nak berpisah..dan selalu ingin memuaskan cinta diorang..
  2. rahmah pula cinta yang penuh kasih sayang..lembut dan sanggup berkorban..siap melindungi lagi...diorang yg memiliki cinta nie selalunya lebih memerhatikan org yg dicintai berbanding diri sendiri..disebabkan nie diorang sanggup memaafkan kekasih diorang even kekasih diorang selalu buat salah kat diorang.. selain itu, diorang yg mempunyai talian darah (kirenyer family la) pun termasuk dalam golongan nie gak..
  3. mail lak cinta bersifat sementara...contohnya orang berpoligami lar...bercinta dgn wife yang baru sampai lupa yang dah lama...
  4. syaghaf.. cinta yg sgt mendalam dan memabukkan...seperti orang gila atau lupa diri hingga tak sedar apa yang diorang buat...(macam psycho la lar..). contoh seperti kisah cinta zulaikha isteri pembesar mesir kepada yusuf...
  5. ra'fah iaitu kasih yang dalam hingga mengalahkan norma-norma kebenaran..(tak paham?) contohnya..kesiankan anak tidur sampai tak sanggup kejutkan dia untuk solat..
  6. shobwah.. cinta buta...cinta yg mendorong kelakuan menyimpang tanpa megelaknya..
  7. syauq (rindu).. rindu berjumpa Allah pasti waktunya akan tiba...(yg nie kalau tak paham search ar sendiri kat google..hihihiii)
  8. kulfah pula cinta yg disertai kesedaran mendidik hal-hal yg positif..macam mendidik anak-anak mengemas sedangkan kat rumah tu ada pembantu rumah..
so cinta nie saya dapat dlm blog nie...

Saturday, February 26, 2011

almost lost...

Posted by yana_wee at 10:48 PM
Reactions: 
0 comments
well..apa yang aku hampir hilang hari nie...
hrmmmmm...hampir hilang...
handphone saya....
haaaaaaaaaaa!
yup...i almost lost my phone...
and cant remember where the last time i put the phone...
damn! sangat pening...time aku perasan lepas aku sampai rumah...siap dah tergolek-golek layan hindustan...baru perasan kehilangan handphoneku... actually hari nie aku kena pergi office...coz nak kemas-kemas sikit,...seriously..cari satu rumah tak jumpa...mintak tilong cik fida call fon aku...dia cakap operator angkat...OMG!!! seriously..takkan sudah diambil orang... huhuhu...
kepala aku dah pening...pakai tudung..ambil kunci..terus VVVrrrrOOOOmmmm!
gi office...nasib baik lar office aku dekatkan..kalau tak..terpaksa layan jamn lagi... adoi! pening sudah!! sampai jerk office still ada lagi orang...tanya diorang ada nampak tak fon saya?.?..
semua orang tanya letak kat mana tadi?.. kalau aku tau aku letak mana..takkan aku datang balik office kot... (kepala dah bengong..) so gi kaunter tempat aku lepak2 tadi...malas nak layan akak2 kat office tu bebel..sebab aku memang dah tak dengar langsung apa mereka cakap...
huuuuuuuuuuuuuu....sampai jerk sana,..thx God i found you...(ala2..lagu Mariah Carey gitu...) tapi memang thx God la aku jumpe phone tu... walau pun tak berharga still ada sentimental value taw...kalau hilang..nak kena beli yg baru lagi...nak gi maxis centre lagi..aku malas lar nak pikir...hrmmm...saya memang sangat careless yerk sekarang nie,,,,bukan sekarang jerk...dari dulu lagi kot...dah ar sedey ar...huhuhu...bye!

24th february...

Posted by yana_wee at 10:37 PM
Reactions: 
0 comments




happy birthday to you...
anis athirah...
sweet 17th..
sgt sweet...
may God Bless u...
study smart for your spm...
luv you....





Friday, February 18, 2011

story..mory...lory..hahaha!!

Posted by yana_wee at 12:39 PM
Reactions: 
0 comments
setiap hari...rutin harian si wai nie keje balik keje... lima hari seminggu... sangat membosankan.... macam tak ada life ke? ada..tapi disebabkan kepenatan mengharungi kerja sepanjang hari... so hari untuk berjimba-jimbi pun terasa macam tak larat..melainkan pada hari weekend...time dia nak pergi kerja ada perasaan best dan tak bestnya...ok..kita cerita yag tak bestnya dulu lar ok?.. bila pagi nak pergi kerja...percentage untuk bertembung dengan abang depan rumah si wai nie memang sangat tinggi..pernah gak dia bertembung dalam lif then mamat nie say something...tapi si wai nie tak paham..so dia layankan jerk...reason? sebab abang depan rumah tu macam poyo! rambut kerinting...kerinting...macam hafiz... yang paling tak best...selekeh! owww...si wai nie memang alergic dengan lelaki yang selekah..memang anti ok?...and wai dan kawan satu rumah sentiasa terfikir...dia tu kerja apa erk??...sebab serabai sangatkan...erm...nak tanya sendiri macam segankan..biasalah..diorangkan pemalu...(hahaha!!! pemalu ker? boley lar...) tuuu story yang tak bestnya...

yang bestnya pulak...apabila dia sampai ke opis dia...atau sejak kebelakangan ni..tiap kali dia pergi ke opis dia akan terserempak dengan seorang lelaki berkaca mata... actually masa first time dia terserempak dengan lelaki dia...dia suka tengok cermin mata lelaki itu....dia cakaplah dengan member dia yang pergi samadengan dia..."cik pidoh,...comellah cermin mata lelaki tuuu..." member si wai nie pun membalas..."cermin mata je ke??" wai pun sambung.."ermm...cermin mata cute..tengok orang dia pun not bad...tinggi...tak ada lah kurus sangat....bolehlah dikategorikan lelaki-lelaki macho..hahaha!" lepas tu...member wai tersengih je.. (malas nak layan pepuan tu lar..hahaha!!)

esoknya pulak...diorang terserempak lagi...membe si wai nie berkata-kata...(berkata da pulak...tak ada ayat lain agaknya..) "mamat tu lagi la wai...macam ada jodoh jerk..." si wai pun senyum jerk... (lidah dia kelu dok!..hahaha...) biasalah kan..hati dah mula suka... so..since of that time... diorang always sangat terserempak...nak dikatakan tiap-tiap hari..mesti terserempak lar...hari demi hari...diorang sentiasa terserempak...nampak jerk lelaki tu wai pandang tempat lain... (ahahaha! malu la tu! sengal!) sampailah beberapa ketika...diorang dah jarang terserempak...anyway wai tak rasa kecewa pun..sebab dia just suka tengok jerk...bukan jatuh cinta pun...kira macam cerita tu da habislah...sebab dah tak terserempak... so... tnak ditambahkan cerita lagi...tiba-tiba! satu hari nie mereka terserempak lagi...si wai nie apa lagi...senyumlah sampai ke telinga...hahaha! suka sangat dia... diorang just terserempak pada pagi hari jerk...

tiba-tiba...hari tu...balik pun diorang tersermpak lagi...haiiiii..hati berbunga riang la nampaknya...
hahahaha....agak-agak lar kan mamat tu perasan tak yang diorang asyik terserempak jer..?.. (saya pun terfikir...)tapi yang peliknya...lelaki nie dia pakai baju biasa jerk..kekadang bila si wai nie terserempak dengan dia..lelaki nie pakai jeans jerk..selalunya etika berpakaian dalapm pejabat bukan ke pakai kemeja dan slack...tu yang mushykil pasal lelaki nie... so kena investigate nie... hahahaha!!

so the conclusion is.....cerita si wai nie macam kelakar sedikit la...sebab si wai nie macam pandang-pandang jeling-jeling dari jauh jerk...nak tegur segan...ye ar..ntah..ntah dah kahwin...tak ke menyusahkan diri nanti...isk..isk..mintak-mintaklah ada perkembangankan...
mamat tu tegur ke..mintak no fon ker...hahaha!! (gatal!)

Tuesday, February 15, 2011

Dia Kekasih Allah....

Posted by yana_wee at 12:39 AM
Reactions: 
0 comments

Assalam...
hrm...sambutan maulidur Rasul S.A.W...kadang-kadang terfikir jugak...
perlu ke sambut?..sebab... tarikh yang sama Rasulullah wafat...
hrmmm..fiikir...fikir...sambil fikir..aku layan lagu nie...
bila hayati aku hampir nak nangis jugak...muhasabah balik diri aku... aku cuba untuk menjadi yang lagi baik dari sebelum nie...aku tau...sebelum nie..aku tak adalah baik sangat...sekurang-kurangnya apa yang berlaku last year aku dah jadikan pengajaran..dan mungkin perangai aku yang nakal tu pown da dibalas...(nakal sgt ke sy nie?)...walau apa pun..doakanlah...saya berjaya menjadi lebih baik dari sebelum nie...lebih baik kita cinta pada Yang Esa dan Rasul-Nya...itu adalah cinta sempurna...(macam lagu cinta sempurna by Yuna tuuu)dan sejak aku dekat dengan Dia... aku rasa lagi tenang...segalanya...takdirku...jodohku...matiku... aku serahkan pada Penciptaku... aku tau Dia juga dah ciptakan seseorang untuk jadi kekasih aku...(memanglah kadang-kadang aku gatal sgt nak kawin...) (*_*) tapi nak buat macam mana..belum ada jodoh lagi...so carilah lagi...(tak de ar desperate sgt ok??) kalau aku fall in love again sekali pun...aku akan sayangi dia kerana Dia yg satu.... yang pasti Dia akan berikan yang terbaik untuk aku...ermmmm...amin....

13th february....

Posted by yana_wee at 12:10 AM
Reactions: 
0 comments
happpy birthday to you...
toooo...
cik puan aliana...
next year da nak jadi puan,...
macam tak percaya pun ada jugak...
tapi nak buat macamana...
dah jodoh dia sampai dulu...
sooo...
doakan yang terbaik lar tuu dear,...
saya bila lak...ooo..ooo?
ntah la...macam makin jauh jerk...
k la luv u much aliey!!

Saturday, February 12, 2011

boys over flowers '' i'll be waiting for you '' sad song

Posted by yana_wee at 12:54 AM
Reactions: 
0 comments


1. Ji hoo sunbae
2.Jun Pyo subae..
3.tak ingat nama..
4. tak ingat nama...
hahaha...

Thursday, February 10, 2011

Perpisahan Ini - 1st Edition feat Aizat Amdan

Posted by yana_wee at 10:12 PM
Reactions: 
1 comments


suka lagu nie...tak bermakna aku sedih..
tapi lagu nie memang best...aku suka...tak tahu kenapa...
lalalala...

Wednesday, February 9, 2011

happy birthday to you mummy....

Posted by yana_wee at 9:59 PM
Reactions: 
0 comments
hari nie birthday mak saya...erm...tak ingat lar yang ke berapa tahun... epy birhtday mummy...
rasa sedih sangat sebab tak dapat celebrate dengan bondaku yang tercinta... sedih teramat sangat...nak buat macamana kan...dah duduk jauh..kenalah reda dengan takdir yang telah ditentukan oleh Yang Maha Esa... so...mum.. epy birthday to you...!nak bagi hadia apa erk?
apa kata kalau aku buat surprise...balik jb...pastu ketuk pintu ghumah...bila mak aku bukak pintu jerk..."ami...kenalkan nie suami orang...surprise!" hahahaha! comfirm mak aku pengsan..masuk hospital...sebab darah tinggi naik! hahahaha! hrmmm rasa...macam...nak kahwin pulak..(serius)
tapi perangai aku yang kadang-kadang tak matang membuatkan aku terpikir...layak ke aku kahwin?...huhuhu...nak kahwin jugak... ami...! nak kahwin!! (gatal giler)
happy birhday to ami....orang mintak maap...sejak lahir sampailah dah besar nie...terlalu banyak yang orang susahkan ami...ami lak..sabar jerk melayan anak mu yang degil nie...sedih giler masa kena dok jauh dari ami...rasa mcam...sedih sangat..hanya Tuhan yang tahu... sekarang nie kalau orang ingat pasal ami...orang tak kisah kalau tak ada boyfren pon tak apa...tak kawen pon tak apa...orang nak jaga ami...kalau boleh orang nak mati dulu sebelum ami...orang takut kehilangan ami...orang tahu dulu...hampir2 orang kehilangan ami..mungkin Allah nak uji oramg time tuuu..
amiii..ampunkan orang...orang banyak buat dosa dengan ami..segala pengorbanan ami..tak dapat orang balas...apa yang orang boleh buat,,..doa seorang anak....orang belum sedia kehilangan ami..orang takut...orang tak sedia...kadang2 rasa malu dengan ami..banyak sangat yang orang susahkan ami...terima kasih ami...jasamu tak dapat orang balas...semoga Allah yang dapat balas...amin...(T_T)

kenapa tiba2 ada budak nie lak??
owww...she's is my housemate...cik fidaaaa... kebetulan birthday dia sama dengan birhtday mak saya...so epy birthday to youuu yang ke 22..hahahaha! cik pidoh dah tua...! n azam baru dia...
sekarang dia dah pakai tudung taw...nantilah ambil picture dier lg...
sooooo...happy birthday tooooo youuuu....

mood...

Posted by yana_wee at 9:42 PM
Reactions: 
0 comments
huuuuuuu...sedihnya hari nie..bila kat opis wat kerja tersalah...macam malang jerk nasib..
time tu tak tau nak share kat siapa...kat kawan saya tuuu?... saya rasa macam saya nie bukan sesiapa dalam hidup dia...so saya buat keputusan untuk follow je apa yang dia buat..kalau dia still nak kawan dengan saya..saya kawan dengan awak...kalau tak nak kawan dengan saya... plzzzzzz....
say it to meee...i tak sukalah what i feel right now...ok abg?...huhuhu..nak story kat awak pun tiba-tiba saya jadi segan..siapalah saya nie...i just want to say i miss you...(bukan dia baca pun) (-_-) hrmmm...tak tau nak share kat siapa perasaan sedih nie..tapi i have to think positive right?
cabaran dalam kerja...huhuhu..nak balik ghumah... (T_T)

tapi cuba senyum didepan semua orang..even dah tak ada mood nak wat kerja lagi....
mungkin nie balasan untuk saya yang hampir hanyut dengan duiawi dan semakin lupa pada yang Satu...yelah lately nie selalu sgt melambatkan sembahyang lepas tu kadang-kadang terlepas...apalah nak jadi dengan awak yerk cik dewi yana? tolonglah sedar..awak tu kat kl tak ada sesiapa...(family lar)...if anything happen macam mana?...hrmmm... nasib baik saya cepat sedar...ini baru sedikit cabaran yang harus saya lalui..banyak lagi kot nanti pada masa akan datang..mampu ke saya buat kerja nie... yang sebenarnya sangat susah untuk saya lalui nie? hrmmm...saya kena sentiasa kuatkan semangat dan jangan terlalu leka dengan apa yang ada disekeliling..huhuhu... haarapp2 macam tu lar...

miow...miow...miow...

Posted by yana_wee at 9:28 PM
Reactions: 
0 comments


the conclusion is...saya suka tengok mata kamu yang biru itu....
miow..miow...miow...teringat lak kat member saya yang suka buat bunyi miow kat saya..
really miss you damn much! huhuhu...

Tuesday, February 8, 2011

memuji kesedapan muffin sendiri...

Posted by yana_wee at 12:59 PM
Reactions: 
0 comments
owwww....muffin saya memang sedap...
puji diri sendirikan...well do i care?.. i dont care... tapi hakikatnya memang sedap..

actually thanks to orang punya resepi yang saya search kat yahoo laaaa... first time ikut resepi orang nie...memang terbukti hasilnya memang sedap.. maybe sebab saya buat dalam kuantiti yang sedikit sebab tu sedap kot...so have a look my cute muffin..dari first sampai lar menjadi muffin yang cute! hihihi... perasan kan?yaaa.. i always perasan... (*_*)



















time nak buat..n tu bahan-bahan dia...















then nie time nak proses lak...
aicecehhh...and why aku guna macam ala-ala piping bag tu...becouse tak nak nampak comot time masukkan dalam acuan..so nampak la kemas sikit...biasalah saya kan memang always comot..
huhuhu...perlu ke bg resepi? hrmmm... i dont think sooooo...hahaha!

Sunday, February 6, 2011

beginilah nasib...

Posted by yana_wee at 11:57 PM
Reactions: 
0 comments
berdasarkan entri diatas...seperti bunyi yang sangat sedihkan...
yaaaa...memang saya sedih...kecewa dengan seorang manusia.. tak tahulah apa perasaan dia pada saya...atau saya jerk yang terhegeh-hegeh pada dia... tapi yang pasti saya cuba untuk menjadi yang terbaik...boleh tak bagitau apa salah saya pada awak...sampai awak buat saya nie macam manusia tak ada hati dan perasaan... setiap kali saya buat sesuatu untuk awak atau sesiapa saja... saya akan berasa sangat excited...tapi awak... biasa saje... macam tak ada hati dan perasaan pun... lagi-lagi pada saya... kalau awak tak suka saya... janganlah bagi harapan pada saya...

awak..pernah dikecewakan..saya pun... saya ingatkan awak boleh faham persaan saya... tapi rasanya macam tidak... awak tetap macam yang lain...tanpa awak sedari..awak telah menyakitkan hati orang yang awak sayang...mungkin pada zahirnya saya nampak mcam perempuan yang tak ada perasaan...cakap pun ikut sedap mulut jerk...
tetapi dalam hati...awak tahu ker? pernah ke awak tanya atau cuba memahami...

awak...setiap manusia ada batas kesabaran dia... sampai satu tahap...bila saya dah tak nak tahu pasal awak lagi..awak buatlah apa yang awak suka...saya hanya mampu mengikut rentak awak...saya dah penat...penat untuk cuba menjadi yang terbaik pada orang yang saya sayang...

Rossa - Ku Menunggu (VC + Lyrics)

Posted by yana_wee at 2:11 PM
Reactions: 
0 comments

suka lagu nie...tak kisah la lagu nie da dinyanyikan ella dengan shah..
yang pasti aku memang suka...especially lirik dia...hiks!

Saturday, February 5, 2011

jalan..jalan...

Posted by yana_wee at 10:08 PM
Reactions: 
0 comments
petang tadi si wai pergi membeli tiket bas pulang ke kl.... macam biasa lar pergi dengan bonda wai yang tercinta....berangan nak beli tiket awal pagi isnin..manalah tahu kalau dapat sampai awal kl boleh lar si wai nie pergi jumpa kawan dia yang hantar dia ke bukit jalil hari itu... (kawan ke cik?..hahaha!) upsss! tapi malang tak berapa nak malang sangat dia naik bas MARA LINER... paling awal pun jam 10.30 pagi... kalau 10.30 pagi....sampai kl around 2 pm maybe... so kesimpulannya cik wai nie tak dapatlah jumpa kawan dia yang tercinta itu...kenalah arrange hari yang lain...hihihi..."sorry yerk pak cik!"

dah settle beli tiket,...cik wai pergilah berjalan-jalan ke bandar... bonda dia ajak pergi Kotaraya....
nak jalan-jalan lar katakan...so diorang pergri dengan menaiki bas...(yee...naik bas...) dah lama rasanya cik wai tidak menaiki bas...mereka turun dihadapan JB Sentral... (jb pown nak sentral jgk ok)....isk..isk..isk... turun je dari bas...wai agak...jakun..tau tak jakun tu ape? macam...blank?maybe,,,...pandai2 korang la erk... so continue with the story ok..? lepas je wai turun...hati dia terdetik..."wahhhh...banyak la seh da berubah kat jb nie..." mereka pun pergi JB Sentral tu...pusing..pusing..sambil tengok orang sekeliling... after that diorang pergi CS... tempat melepak dan berdating si wai masa muda-muda dulu...sekarang pun muda lagi mak cik nie.. hihihi... masuk je CS si wai tengok banyak jugak yang berubah CS nie...dan kadang-kadang dia terasa rindu dengan zaman sekolah dia...dan teringat zaman dia bercinta dengan kekasih yang dulu...tapi bila tengok budak-budak nie bercouple... rasanya macam wai dah rasa dah semua tu...dan wai malas nak ingat benda yang dah lepas...sekarang wai cuma perlu fikir masa depan... seorang lelaki yang akan mencintai dan menyayangi dia sepenuhhati tanpa terfikir perempuan lain...lelaki itu hanya ada wai... harap-harap muncullah lelaki itu...ok! stop touching...touching and sentimental nie... eiyaks! dah bosan...

so bila wai jalan di CS nie..harapan untuk jumpa seseorang yang dia kenal sangat tinggi...sebab tu kalau dia balik jb sekarang nie dia tak suka nak pergi bandar dan lebih suka lepak rumah saja...
lebih aman bagi dia...jadi wai jalan pun pandang orang sekilas pandang je tak ada lah macam dulu kalau boleh tenung orang macam nak makan pun ada tuuu...so diorang pun jalan... sampai la ke kotaraya...masuk UO Superstore... kalau dah masuk situ...shopping lar kan,.. so tergerak la hati si wai nie nak wat muffin...(nyummy...!) si wai nie pun cakap dengan bonda dia..."ami...orang nak buat muffin la..." bonda dia pun jawab dengan slumber..."kaku tau ke buat benda tu?" waaaahhhh!! bonda si wai nie memang sangat jujur yerk... hampir hancur luluh ahti dan perasaan si wai nie bile mendengarnya.."ala..sebelum nie kan orang penah buat...ami lupe ker? huhuhu..sampai hati".... "owwww...nak buat bile? kat kl ker?" bonda wai bertanya... "tak lah...wat kat uma sinilah..kat sana tak ada oven...nak bawak gi sana nanti..."bebel si wai dengan panjang..fuhhh..penat dia menjawab... lepas tu bonda dia cuma jawab.."buat lah.." itu je?? itu je??
dah tak ada nak cakap apa? hrmmm...

wai pun menjalankan misi dia mencari bahan-bahan yang patut ada... contohnya macam coklat...tepung..(akan diupdate kelak..hihihi...) tengah mencari bahan-bahan... dia ternampak seorang mamat nie..muka dia macam shahir...hensem tuuu....tapi shahir versi gatal laa...
sebab bile si wai pandang dia...dia bole bubye sambil tersengih macam kerang busuk..eiyaks!
wai apa lagi...buatlah muka pada si mamat nie... tapi memang hensem laa... malangnya...bahan-bahan yang dia cari..banyak yang tak ada..kecewa la jugak si wai nie...
bonda si wai yang memahami pun ajak pergi beli barang-barang di GIANT Taman Suria...

mereka pergi ke sana menaiki teksi pula...yelaaa...dah malam.. nak cari bas memang susah la kan... dah nama pun Giant Taman Suria...mestilah lalu Taman Suria...lalu je disebuah rumah...
boleh pulak si wai nie tengok rumah tu macam ada "something" dekat rumah itu... rumah yang ada "something" tu rumah nendanya si kekasih lama si wai tuuu... tengok...punya tengok..si wai nie pun terperasan bonda dia pandang dia tengok rumah orang tuuu macam nak telan... si wai tu pun tersengih je la....nak wat macamana...(lain kali cik wai..nak buat kerja jahat tu jangan bagi orang lain nampak yerk!) sesampai je disana...dia pun belilah barang yag patut dia beli... dengan pantas dan efisennya wai mengambil barang-barang yang patut dia beli...lepas je bayar mereka pergi makan di marrybrown... makan...makan...lepas makan mereka pun pulang... lalu jalan yang sama...this time...bonda si wai berkata sesuatu..."kawan dengan anak orang kaya pun susah..kawan je dengan orang hutan lagi bagus..." (waaaa...statement bonda si wai nie memang tak boleh bla kan..kan.. isk..isk...) wai menjawab.."ala..nenek je kaya..tuan punya badan tak kaya pun.." dalam hati wai..."nak buat macam mana...kaya ke miskin..sama je..dah nasib badan...jatuh cinta dengan dia...hakhakhak..." yang penting hati si wai sekarang nie sedang berbunga-bunga riang...cuma tak nak over macam dulu jerk...sebab si wai nie belajar dari kesilapan yang lalu... kesimpulannya...sebenarnya masa banyak mematangkan si wai nie untuk belajar erti kehidupan yang sebenar...hrmmm sekian...

Puisi sepi

Posted by yana_wee at 1:50 AM
Reactions: 
0 comments
malam..malam macam nie memang sepi...
layan puisi sepi dari filem OST Sepi pun best jugak...
kadang-kadang...tak salah kot terkenang benda yang dah lepas...
acececeh...hiks!


Puisi - Selamat Pagi Cinta

Posted by yana_wee at 1:42 AM
Reactions: 
0 comments
lebih daripada suka...hampir kepada sayang....

Friday, February 4, 2011

Bukan Cinta Biasa(with lyric)

Posted by yana_wee at 1:15 AM
Reactions: 
0 comments

Thursday, February 3, 2011

story lg....

Posted by yana_wee at 2:01 PM
Reactions: 
0 comments
pada suatu hari...ada seorang perempuan ingin pulang ke negeri asal dia iaitu Johor Bahru sempena tahun baru...biasa lar kan... setelah hampir dekat dua bulan tidak pulang ke negeri tiba lar rasa rindu pada ibu dan ayah tercinta...maka perempuan itu membuat keputusan untuk pulang awal dari kerja kerana telah membeli tiket bas jam 5.oo petang... lagi pun kawannya telah berjanji untuk menghantar dia hingga ke Bukit Jalil dengan menaiki LRT...mereka berjanji untuk bertemu di LRT PWTC... perempuan itu menunggu kawannya itu dari jam 3.45 petang... (ok..kita kenalkan perempuan itu dgn nama wai..) apabila jam menunjukkan 4.oo petang...kawannya tidak muncul lagi...wai mula resah dan risau... bukan risau pada kawannya yang tidak sampai lagi tetapi risau samada sempat atau tidak dia menaiki bas untuk pulang ke johor bahru...hrmmm...jahat sungguh wai.. dia mula mendail nombor telefon kawannya... owhh...sudah sampai rupanya...pada ketika itu kawannya sedang membeli tiket...

akhirnya mereka berjumpa..tetapi sayang... wai sudah tidak ada perasaan mahu melayan kawannya itu...kawannya cuba memberikan alasan kenapa dia terlambat... dengan selamba wai cuba menyimpan perasaan marah dia...berlagak seperti tiada apa yang berlaku...sedangkan dalam hati entah apa yang dikatakan...

setelah beberapa minit...sampai lar LRT ke sri petaling... maka mereka pun menaiki LRT itu...
jam ketika itu menunjukkan 4.30 petang... dalam hati..wai bertawakal saja..semoga sempat sampai ke Bukit Jalil..dan wai cuba untuk berfikir positif.. maka dia melayan kawannya seperti biasa...menceritakan apa yang berlaku di tempat kerja...tanya itu..tanya ini...
akhirnya sampai lar mereka di bukit jalil... pada saat itu wai telah terlupa yang dia telah terlambat...apabila kawannya bertanya jam pukul berapa...baru dia tersedar... jam menunjukkan tepat jam 5.00 petang! owhhh,....tidak!! lambat sudah..dia harus naik bas pada jam 5.05 petang..hanya tinggal lima minit saja...maka dia pun berjalan dengan laju..tanpa menghiraukan kawannya itu yang sedang membebel apa pun dia sudah tidak dengar...apabila sampai ke bas Transnasional... mereka pun brtanya "pak cik, nie bas ke jb ker?" pak cik itu pun menjawab.."a'ah...da nk jln da nie dik.." mereka pun bersalaman antara satu sama lain... dan bertukar kamera antara satu sama lain...sebab pada malam sebelum itu..mereka sudah berjanji untuk bertukar kamera...dan saat itu mula lar wai tercari-cari charger kamera dalam beg yang penuh dengan segala benda...nasib baik lar dia jumpa...dan wai memberikan sekotak kecil coklat pada kawannya...untuk apa... jawapannya hanya lar pada wai... kawannya pun agak terkejut...
dan wai terus menaiki bas tanpa melihat kawannya itu...

didalam bas pula...wai duduk dibahagian belakang... single sit...tidak sampai sepuluh minit..
bas pun bergerak menuju ke highway utara-selatan... wai mula lar melayan perasaan dgn mendengar lagu dalam mp3 dia...nk tau tak lagu apa yang dia layan?...owww... lagu hindustan la seh...melayan dan layan sampai lar tertidur...bila tersedar... wai rasa seperti mahu terkencing la pulak...wai menjengah ke tingkap....waaaa..da sampai melaka... sangat laju bas yang dia naik...
hrmm..."bas nie tak nak berhenti sekejap ke? wa da tak tahan nie".... seperti memahami...
bas itu berhenti di kawasan rehat yang tak dapat dikenalpasti..(terlupa nk tengok masa sampai ari tu..) dengan pantasnya...dia pergi ke tandas tanpa menghiraukan orang lain..."fuhhh...lega beb..pasni bole sambung lagi tidur.."

setelah menaiki bas...dia melihat sepanjang kawasan jajahan takhluk johor itu digenangi air... banjir la katakan...tapi yang peliknya..dia bertanya dan berfikir sendirian..."kenapa hingway nie tak banjir jugak ek?..kenapa kawasan sebelah sana je yg banjir? hrmmmm...maybe sbb diowg wat highway nie kat kawasan yg tinggi sikit kot..." wai..kena belajar geografi lagi la lepas nie...walaubagaimana pun...dia bersyukur kerana dia terselamat dari bencana alam itu...sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa.. apa yang berlaku itu sekadar sedikit ujian yang diberikan...

apa yang pasti bas yang dinaiki wai memang dipandu laju...sentiasa berada di lane sebelah kanan...yang membawa maksud lorong yang digunakan untuk memotong atau dipandu laju...
wai sampai ke johor pada jam 8.40 malam... sangat ramai orang dikawasan stesen bas itu...
sesampai saja...perut wai sudah bernyanyi lagu keroncong...yer..wai sangat lapar... dengan confident...wai memasuki mcD...tekak terasa ingin makan prosperity pula... malam chinese new year la katakan.. sedang beratur..dia melihat purse...uppSS$$!!! "alamak! duet saya tak cukup la...tinggal seringgit...seringgit jerk..nasib baik tak oder lg...kalo tak...malu cik...huhuhu" dengan sayu hati dia keluar dari mcD...dan melangkah perlahan untuk pulang ke rumah...sambil berjalan pulang...dia menelefon kawannya yang menghantar dia ke bukit jalil tadi untuk memberitahu dia telah sampai ke jb dan menceritakan cerita sedih dia..(sedih la kononnya)...

setiba di rumah pula...ibu wai menjerit melihat wai pulang awal hari itu..selalunya selagi jam tidak menunjukkan pukul 12 tengah malam wai tidak akan sampai lagi...hrmmm..wai pun menjawab "naik bas awal memang la sampai cepat..selalukan naik kereta tu yg lambat.."wai membuat muka kesian...meminta ibunya belanja makan satay...kerana dia tidak dapat menampung bunyi perut yang berkeroncong dari tadi...maka si ibu yang tersayang pun membelikan anak yang tercinta satay...ermmm sangat sedap yerk...

akhirnya...setelah kenyang dan membersihkan diri...wai pun beradu dan diulit mimpi-mimpi yang indah kerana kekenyangan....
sekian....

story..story,....

Posted by yana_wee at 1:19 PM
Reactions: 
0 comments
balik jb...tiba2 rasa bosan..so aku update la cerita saya nie... kalau tak rasanya macam dah malas jerk nak menaip lg....mmg mud malas giler sekarang nie...so da story begin when last week I'm going to meet my friend at kajang...tp sesat almost one hour... da lar ujan... sejuk la tu... adoyai... poning sy skjp... padahal da penah pergi...tp nak buat mcm mana kan... saya mmg ada masalah hilang ingatan dgn cepat...ahaha!! sory taw... well... at last sampai jgk sy ke rumah kawan sy tu... PEREMPUAN yerkkk... so kami decided pergi wangsa walk... first time la saya pergi sana...
hrmmm...ingatkan wangsa walk nie best sgt.. tapi biasa jerk...maybe environment yg dekat dengan rumah org2 dkt situ yg membuatkan ramai org datang kat situ kot... padahal tak ada apa2 pown kat situ...jalan-jalan jap... perut dah berbunyi... so saya decided nak makan...tengok keadaan keliling rasanya secret recipe je kot yg paling best... 4 me laaaaa... actually ada ayam penyet kat situ...memang teringin tapi ramai lak orang...so saya ajak la kawan saya tu mkn secret recipe jerk...
after makan2..kami pusing2 lagi...nama pown wangsa walk kan...kami pown jalan la...
for da 1st time saya berjalan tanpa membeli apa2...hakhakhak!! macam tak percaya jerk.. after that...saya hantar la kawan saya pulang...dan saya pown pulang....

esok yer pulak... kawan saya ajak keluar...bukan yg dok kajang tu yerk... yg lain... dont ask me boys or girls ok... hihihi... dia ajak keluar gi The Curve lak... saya keluar awal..sbb perut sy lapar...konon yer nk melantak kat ViVo... teringin pulak nk makan baked rice dier yg sodap tu....(for me sedap ok?)... da lar ujan lebat time tu...jalan punya jalan...UPPpppSSS!! terlepas jalan pulak! tu lar...lain kali drive slow yerk (mrh diri sendiri)...kan da kena pusing jauh giler...
da lar weekend...jamn lak tu...ramai yg nak shopping...maybe diowg nak buat persiapan for chinese new year...so da sampai...nak cari parking pulak satu hal...pusing....punya pusing.... ok...no parking! i hate it! perut da lapar giler... so saya msg kawan saya tu...saya cakap... cancel jer la...sbb da malas nk cari parking... dier pown dgn tak ada hati dan perasaan..tak reply msg saya... eiiiii!! menci!! menci!! i hate u!!! so saya keluar dari tempat yg menyesakkan kepala dan jiwa tu...tak tau nak pergi mana....blur for a while...sdg berfikir... kat mana la tempat yg tak ramai org... so i decided to going jusco setiawangsa...hopely sgt2 xramai org... huhuhu...
sesampai jerk sana..thank God... tak la ramai sgt... kalau tak.. pening la saya... pusing2 ingat nk pergi makan.. tiba2 jerk rasa mcm bengang lak nk makan sorg2... org kat situ semua makan bercouple or family.. saya? sorg? sedih giler... nak wat macamana...saya kat sini sorang2... perantau la katakan...hahaha! (poyo) so duduk la kat kerusi yg disediakan sambil mengenang nasib...time2 macam nie la teringat kat mak ayah...huhuhuhu... sedang saya feeling+touching sesorang diri..tiba2 saya ternampak ada flash kamera... bile pandang jerk kerusi depan.. ada sorang mamat nie pegang fon...pastu senyum kat saya... u know wat i mean? he take my picture! bukan nak perasan..tapi kenyataan...sbb kat kerusi tu cume aku sorang je yg duduk...tak de orang lain...sooo? sakit hati la siot! mmg kena maki la kat dlmhati nie...! tu jer la yg aku berani buat...kang kalau sound aku pulak yg diapa2 kan...sy tak mau! saya pown decided shopping kat situ...beli lar buku+makanan... da tu saya balik... malas nak menyakitkan hati.... nak pergi ampang look out point...macam membazir..hujan kot...satu hari hujan... sejuk gilos! so gi sri hartamas..mkn...mkn...burger king! nyummy! at last at that day sy mkn burger king!
 

dear dede... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review