Saturday, December 31, 2011

Liku kehidupan

Posted by yana_wee at 12:57 PM
Reactions: 
0 comments
Dalam hidup ini..
kita tidak dapat mencongak apa yang akan berlaku....
hanya menanti takdir yang ditentukan....
seandainya kita mampu mengubah takdir itu....
usaha yang gigih perlu untuk mengubahnya menjadi realiti...

seandainya usaha telah dilakukan...
namun takdir pada diri tidak dapat diubah...
hanya mampu reda.....

Semoga apa yang berlaku pada tahun 2011....
menjadikan diri lebih tabah mengharungi liku-liku kehidupan...

tiada lagi azam untuk tahun akan datang...
yang ada hanya matlamat untuk menjadikan diri lebih baik...
pada masa akan datang...


Selamat Tinggal 2011...
Welcome 2012...
Getting Old...


Sunday, December 25, 2011

hati....

Posted by yana_wee at 10:36 PM
Reactions: 
0 comments

Ketika hati bercelaru..
Mereka ada bersama disaat ini...
Walaupun tidak memahami isi hati ini...
Mereka membuatku bahagia...

Hati...
Jauhkanlah rasa itu...
Tabahkanlah hatimu...
Jangan menangis lagi...
(^_^)







Johor Premium Outlet
25 Dcember 2011
....Family....



Saturday, December 24, 2011

Taylor Swift - If This Was A Movie - Lyrics HD

Posted by yana_wee at 7:33 PM
Reactions: 
0 comments


Last night I heard my own heart beating
Sounded like footsteps on my stairs
Six months gone and I’m still reaching
Even though I know you’re not there
I was playing back a thousand memories, baby
Thinking ’bout everything we’ve been through
Maybe I’ve been going back too much lately
When time stood still and I had you

Come back, come back, come back to me like
You would, you would if this was a movie
Stand in the rain outside ’till I came out
Come back, come back, come back to me like
You could, you could if you just said you’re sorry
I know that we could work it out somehow
But if this was a movie you’d be here by now

I know people change and these things happen
But I remember how it was back then
Locked up in your arms & our friends are laughing
Cause nothing like this ever happened to them, now
I’m pacing up the hall, chasing down your street
Flashback to a night when you said to me
Nothing’s gonna change, not for me and you
Not before I knew how much I had to lose

Come back, come back, come back to me like
You would, you would if this was a movie
Stand in the rain outside ’till I came out
Come back, come back, come back to me like
You could, you could if you just said you’re sorry
I know that we could work it out somehow
But if this was a movie you’d be here by now

If you’re out there
If you’re somewhere
If you’re moving on
I’ve been waiting for you
since you’ve been gone
I just want it back the way it was before
And I just want to see you back at my front door
And I say

Come back, come back, come back to me like
You would before you say it’s not that easy
Before the fight, before I left you out
But I take it all back now

Come back, come back, come back to me like
You would, you would if this was a movie
Stand in the rain outside ’till I came out
Come back, come back, come back to me like
You could, you could if you just said you’re sorry
I know that we could work it out somehow
But if this was a movie you’d be here by now

You’d be here by now
It’s not the kind of ending you wanna see now
Think I’ve had a happy ending
Oh, I thought you’d be here now, whoa

Posted by yana_wee at 2:50 AM
Reactions: 
0 comments

thinking of you...
someone far away...


to someone....

Posted by yana_wee at 12:26 AM
Reactions: 
0 comments
Dedicated to someone that i have been in love with him....
until now...
and maybe until my last breath..
even i know he never read this
or
never know i have made this belog because of him...

if i have been in love with other guy one day...
just know...
u still in my heart....

why?....
because
only you make me happy...
only you make me cry...
only you make feel i'm like princess...
only you dear.....

even now..
u have your special girl in your life...
i just hope you will change much better....
and i know you become much happier with her...
I pray for you bb...
every day...

i'm sorry....
if i make you cry...
make you mad with me...
make you worry....
i am so sorry....

and thanks...
thank you so much...
make my life happy with you...
thanks for everything...
thanks because always with me....

apa yang berlaku,,,,kita tak boleh patah balik... and i am sorry...i cant be your friend...
i cant....sampai saat nie...tak mampu lagi jadi kawan...sebab kita kenal bukan sebagai kawan...
kalau lah saya diberitahu akan mati hari esok...cuma satu saya mintak... saya nak awak jadi boyfriend saya....satu hari saja.... cukupla...saya melepaskan perasaan saya yang terpendam nie...saya nak keluar dengan awak,,,,saya nak awak sentiasa pegang tangan saya... saya nak awak tengok mata saya...dan saya nak tengok awak ketawa...saya nak tengok awak bercakap...
dan mata awak akan bersinar bila kita bercakap....tapi saya tahu...saya takkan mati pada hari esok....biar lar orang cakap saya sycho...bukan awak tahu.... awak dah tak tahu pasal saya lagi....
mungkin kawan-kawan saya akan benci saya bila saya tulis pasal awak kat sini...tapi saya tak mampu nak simpan....

setiap kali saya pulang ke jb...saya akan menangis....hampir dua tahun saya berulang dari jb ke kl...kl ke jb...mesti menangis....saya masih tak mampu lepaskan awak ke?... walaupun saya dah ada orang lain?... Ya Allah....kenapa la saya terlalu sayang kan awak....

**mintak maap kawan2....saya tak dapat lupakan dia....cinta mati kot...hrm...sorry...
nie la jadi yer bile balik jb..membe2 seorang pun tak ada...so kepala akan berfikir ke arah lelaki tu....nasib baik family saya masih ada lagi....kalau tak...hrmmm.. kawan-kawan... tolong saya lupakan dia ea.... InsyAllah....

rindu sangat2 pada mama dia....kalau lar boleh peluk dia....nak pergi rumah dia segan kan....

to......
Mohamad Azim Abd Aziz
2:33am
jbrian


Talking To The Moon....

Posted by yana_wee at 12:26 AM
Reactions: 
0 comments


I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back.....

My neighbors think I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have.....

At night when the stars
Light on my room
I sit by myself....

Talking to the moon, tryin' to get to you....
In hopes you're on the other side talking to me too...
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon....

I'm feeling like I'm famous...
The talk of the town....
They say I've gone mad....
Yeah, I've gone mad...

But they don't know what I know
'Cause when the sun goes down...
Someone's talking back
Yeah, they're talking back...

At night when the stars
Light on my room
I sit by myself...

Talking to the moon, tryin' to get to you
In hopes you're on the other side talking to me too....
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

Do you ever hear me calling?

'Cause every night...
I'm talking to the moon,
still tryin' to get to you...
In hopes you're on the other side talking to me too...
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon...

I know you're somewhere out there
Somewhere far away.....

Thursday, December 22, 2011

hati yang sakit...

Posted by yana_wee at 10:28 AM
Reactions: 
0 comments
When your heart was pain...
a lot of thing will happen...
and you didnt espect what will happen...
on that time...
even you regret...
everything is tooooooo late!!!!!!
because i will hate you more than you know...

if you love someone....
dont love him so much..
because one day...
you will hate him...
and if you hate someone...
dont hate so much...
because one day you will love him...
or maybe he will became your love....
and will care you more than the man who you love...
hrmmm...

aku ada baca satu novel nie...
tetiba ada ayat dia yang berbunyi macam nie...
"its better to be alone than to be with someone but you still feel lonely"
rasanya macam memang betul terkena kat muka aku yang chomel nie...
its pain ok...?..

kowang nak tau tak?...
nanti christmas aku balik jb...
aku nak cakap kat my family...
after this...umi dengan abah carikan je lar ea future husband untuk saya...
hahaha...then i will him my wedding card to him tanpa minta putus dari dia...
terbaik kan...hahaha...

kalau aku sejahat tu...
da lar nak sambung kerja...
lately nie memang tak ada mood...
to all my friend...
saya memang tak ada kredit yerk...
malas nak bayar prepaid....
sayang kowang...
see u'll next year!

Majlis Farewell Pn Hayati...

Posted by yana_wee at 10:15 AM
Reactions: 
0 comments
Assalam...
Last week majlis Pn Yati...
erm sedih sangat...
sebab baru nak kenal dia...
tiba-tiba dia dapat transfer ke Shah Alam...
To Pn Hayati...,
Semogo success kat sana yerk...
jangan lupa kami di sini...
Sayang Puan Yati...











Friday, December 16, 2011

Wild wild west!

Posted by yana_wee at 12:14 PM
Reactions: 
0 comments
Dinner : 13-12-2011
Theme : Wild wild West
Venue : D'saji Restaurant & Cafe







abg Chef tu ensem laaaa....hahaha....



~Tammat~

Sports Day......

Posted by yana_wee at 11:59 AM
Reactions: 
0 comments
Assalam...
tengok je lar ea...
saya tak ada mood nak bercerita apa yang berlaku....
so picture will show everything....
sayang awak semua...
kawan-kawan saya...
sayang sangat-sangat...!

before tournament....
on the tournament....
yup....final i jadi reserve je...tak besh langsung!

at last i jadi pom pom girl! ahaks! tapi yang penting kami menang...! (^_^)

Luluh......

Posted by yana_wee at 11:48 AM
Reactions: 
0 comments



Saat terindah saat bersamamu
Begitu lelapnya aku pun terbuai
Sebenarnya aku tlah berharap
Ku kan memiliki dirimu selamanya

Segenap hatiku luluh lantak
Mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
Sungguh ku tak mampu tuk meredam
Kepedihan hatiku
untuk merelakan kepergianmu
Ingin kuyakini cinta tak kan berakhir
Namun takdir menuliskan kita harus berakhir



Wednesday, December 7, 2011

6 December......

Posted by yana_wee at 10:11 AM
Reactions: 
0 comments
6th December....
say happy birhtday to my friend....
cik Siti Nabilah....
hihihi....
wish u happy dear....
and dah lepas grade baru boleh cari boyfriend taw!
luv u...!
n mizz u!!
haaa...one more thing...
xmo sedih-sedih yerk...!
kalau sedih share ler dengan kawan-kawan yang dekat tu...
tak pun dengan family awak...
jangan simpan-simpan taw...
nanti meletup...
semua orang takot!
macam saya dulu-dulu kat sekolah tuuuu....
hihihi...
alamak! dah banyak sangat nie...
k ar...see u soon dear!!!
mwachxxxx!!!
Assalamualaikum.... (^_*)






Sunday, November 20, 2011

Universal Studio Singapore...

Posted by yana_wee at 1:00 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...
di malam yang sejuk nie...
dan mata yang tak boleh nak tidur nie..
nak study untuk exam saya hujung bulan nie pun...
dah terasa malas....
so....
saya dengan ini merajinkan diri memuaturun gambar...
ketika di Universal Studio Singapore ye...
mana tahu ada kawan-kawan saya yang berminat untuk ke sana pula...
saya just sarankan pergi pada hari biasa,....
sebab tak ramai orang...
dan lagi seronok kot....
dah...cukup...
mari kita lihat...
hihihi....















Tuesday, November 15, 2011

110 RINGGIT MALAYSIA melayang....

Posted by yana_wee at 10:43 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...
last week...
saya nak pergi...
Universal Studio Singapore..
besh!!!!
walaupun sebelum pergi banyak halangan...
yang harus saya tempuhi...
macam....
tiba-tiba je...
ic hilang!!!
argh!!!
masa nak buat pasport la
ic hilang
on that time tak tahulah hilang ke tercicir ke...
sebab otak saya memang BLANK!
so terpaksalah buat ic baru...
kena bayar rm110...
huhuhu...
so kiranya...
pasport saya berharga RM210...
habis sudah...
huhuhu....
sori tooo cik raymah...
sebab terpaksa menemankan saya...
dan terpaksa bersama-sama menahan kelaparan....
time ceh banyak2! sayang awak!
hahahaha!!
tapi Alhamdulilah...
semuanya selesai...
nasib baik siap pada petang tu jugak...
kalau tak siap...
sure saya nangis golek-golek kat depan abg imegresen tu...
mintak dia siapkan jugak...
hahaha...
keji kan saya?..
saya tak pedulik!
apa-apa lah...
yang penting dah siap!
dan sudah pergi pun..
entri nie memang nak bebel...
tak nak letak gambar...
Saja bagi kawan-kawan saya baca saya bebel...
hahahaha!
nanti saya masukkan gambar...
nie pun curi-curi masuk..
hahaha...
laptop tak ada pada saya...
terlupa nak ambil hari tu...
huhuhu..
bye!

On his birthday....

Posted by yana_wee at 9:41 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum....
nak bagi kawan-kawan saya tengok surprise birthday for mr Teddy...
walau banyak halangan...
akhirnya...berhasil juga rancangan saya...
lama tu rancang...
untuk pak cik Teddy...
minta maaf terpaksa menipu...
untuk kebaikan...
tak salahkan..
hihihi...



















sekian...terima kasih...!


(^_^)



Friday, November 4, 2011

kejutan....

Posted by yana_wee at 10:55 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...
hari ini 4 nov....
hari lahir tuTTtttt!!!
hihihi....
ada surprise untuk kamu yerk!
just wait ok dear! hihihi...

haaaa...
nk wish nie...
wish u heppy birthday...
semoga hidup diberkati Allah...
sentiasa berjaya dalam hidup.....
sekian time kaceh!



(^_^)

housemate saya

Posted by yana_wee at 10:21 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...
sekarang nie saya share bilik dengan kawan saya....
sebelum nie kan saya duduk seorang je dalam bilik....
kenapa saya pindah bilik?...
sebab kawan saya yang lagi sorang pindah rumah...
huhuhu...sedih taw...sedih giler...
kalau dulu lepas balik kerja lepak rumah dengan dia...
sekarang tak lagi...
kalau dulu main masak-masak sama dengan dia...
sekarang tak lagi...
huhuhuhu..
kalau sekarang saya main masak-masak...
miow-miow tu yang menyibok! huh!
sedih yer...! ok enough...i am tooo much...
saya nie memang over bab-bab yang berkaitan perasaan kan...
hihihi...i am gewdiks!

kiranya sekarang nie saya sedang mengalami new environment dalam hidup saya...
yelah kan...saya kan tak pernah ada roomate...so this is the first time...
seronok...seronok...sebab balik je dari office...
terus masuk bilik....hahaha...seronok sangat...

Friday, October 28, 2011

teddy saya....

Posted by yana_wee at 2:40 PM
Reactions: 
0 comments
Assalam....
rasanya nak dekat sebulan saya tak jumpa mr teddy saya...
tapi saya macam tak ada perasaan je...
tak kesah kalau tak jumpa...
tak tau kenapa...
sekarang saya macam nie...
kalau dulu...
dengan x-bf bukan main lagi...
kalau tak jumpa sehari macam orang gila...
kalau tak mesej atau call...
lagilah macam nak mati...
tapi sekarang nie...
tak ada pun rasa mcam tu....
mungkin betullah...
masa mematangkan manusia...

walau bagaimana pun...
jauh di sudut hati saya...
saya merindui dia...
bukan x-bf saya lar...
mr teddy saya lar...
tapi saya tak nak cakap pada dia...

takut nanti perasaan saya makin berkurang...
so...
saya biarkan je lar perasaan saya...
sampailah satu hari tu...
di office...
ketika sedang bekerja...(cewah! sikit poyo!)

sedang saya ke kaunter...
untuk berjumpa rakan satu office saya...
saya ternampak dia...
lalu dia tersenyum...

Ya Allah...
rezeki saya ke...?
kerana dapat melihat dia...
walaupun dari jauh...
Alhamdulilah...
tapi still tak nak cakap pada dia...
saya rindu dia...
hahahaha!
tak boleh bla la awak nie...

kalau ada jodoh...
ada lar kan..
kalau tak ada jodoh...
nak buat macamana...

saya bukan tercipta untuk dia..
ok enough jiwang-jiwang nie cik dewi yana...
time ceh!



kau...aku...

Posted by yana_wee at 9:59 AM
Reactions: 
0 comments
Assalam...
nak kongsi sesuatu boleh tak?...
saje je...
dalam office...
tiba-tiba terasa mengantok...
daripada saya tidur...
baik saya buat sesuatu yang lagi baik kan?...
hihihi...
ini cuma buah fikiran saya saja...
nak kata poem...erm poem ke?...
bolehlah kot..
layan je la ea?...



Di satu sudut...
Aku terlihat kau bersenda gurau...
bersama sahabat yang baru...

lalu...
aku termenung sendiri....
aku juga sahabat kau...
mengenali kau lagi lama dari mereka...

tetapi...
kenapa aku terasa??..
cemburukah aku?
tidak sama sekali!

terkilan...
ya! atau mungkinkah tidak?..
diriku tidak dilayan seperti mereka...

Aku hanya dicari...
ketika diri kau memerlukan bantuan...
tapi tidak mengapa..

sekurangnya...
manusia yang terlintas dalam fikiran kau ketika itu..
adalah aku...
Alhamdulilah...!
terukir juga senyuman di bibirku...

namun...
aku juga terasa ingin dihargai...
walaupun...
kadang-kadang...
cara aku,perbuatan aku atau percakapan aku..
menampakkan aku kasar...
dan membuatkan kau terasa...

jauh disudut hati aku...
aku lakukan begitu..
hanya kerana aku sayangkan kau..

kau..
sahabat aku...

dan aku pula...
tidak tahu...
menzahirkan perasaan aku...
walau dengan siapa pun..

kau...
sahabat aku dari sejak sekolah..
bertahun kita mengenali sebagai kawan..
bila kita berjauhan dari keluarga...
seharusnya kita bagaikan keluarga...

aku cuba memahami kau...
dan kau cubakah memahami aku?...
aku juga harap kau cuba memahami...

kita adalah manusia biasa...
sedangkan lidah lagi tergigit...
inikan pula kau dan aku...

aku...kau...
walau siapa pun yang bersalah...
kita hanyalah manusia biasa...
tidak pernah sempurna...

dan seharusnya...
kita menerima kelebihan dan kekurangan
antara kau dan aku....


**can u'll change this....














............to..........





















Thursday, October 13, 2011

gewdiks!

Posted by yana_wee at 8:32 PM
Reactions: 
0 comments


saje nak menggediks! wink**

lagu untuk teman...

Posted by yana_wee at 7:07 PM
Reactions: 
0 comments



As Salam...
hari nie hari lahir kawan saya nie..
ala kawan saya yang paling perasan chomell tuuu...
anyway...happy birthday to you...
mintak maaf sebab tak dapat nak sambut dengan awak tahun nie..
.mungkin kita sambut lambat sikit yerk tahun nie...
hihihi...kita kan ada plan baik punya kan bulan nov nanti...
so this song for you... saya suka sangat lagu nie...
memang saya sangat hargai awak as my friend...
luv u! mwah! mwah!

kitew letak picture kitew lagi ea...
hihihi...
yg nie yang comel punya...!


 

dear dede... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review